Klaragården Kvinnobehandling

Klaragården erbjuder fördjupad behandling. I ett boende ”halvvägs ut” från behandlingen planerar vi vidare för ditt fortsatt liv och ger dig verktyg att hantera det.

Här får du lära dig rutiner och tränar goda vanor och nya beteenden, allt i enlighet med vårdplanen. Hos oss erbjuds klienten personliga möten utifrån var denna befinner sig och behöver. Vi bygger upp en relation och ser denna som ett tryggt och vägledande verktyg – vi finns alltid nära till hands.

Klaragårdens  behandlingshem ligger bara ett stenkast från Linnéagårdens behandlingshem.

Fördjupad behandling för kvinnor

Ett av målen med denna behandling är att underlätta kommunikation och tillfrisknande i familjen. Det är viktigt att tillfriskna fysiskt, psykiskt, själsligt och socialt.

Här lär du dig vad beroendesjukdom är och hur vi behöver leva för att hantera vår sjukdom och våra känslor, hur vår livshistoria präglat oss, vilka mönster vi levt efter och börjar träna oss på att göra annorlunda/hitta nya mönster och rutiner.

Tillsammans skapar vi förutsättningar att leva, inte varje dag som om den vore den sista, utan som om den vore den första!

Hur går det till?

  • Behandlingen sker i form av föreläsningar, lektioner, personliga arbetsuppgifter utformade efter individuella behov och enskilda samtal.
  • I det fördjupade programmet praktiserar du vad du lärt dig i primärbehandlingen.
  • Träning av ärlighet, tillämpning och utveckling av värderingssystem samt att hitta en harmonisk livsstil.
  • Du får större insikt om dina drivkrafter och destruktiva livsmönster (genom våra teman till exempel kriminalitet, skam, sorg, relationer och VuxnaBarn).
  • I senare delen av behandlingen arbetar vi aktivt med att se till att alla delar i livspusslet ska komma på plats, såsom till exempel bostad, sysselsättning, ekonomi, nätverk med mera.

Eftervård

Under behandlingen planeras din eftervård, utifrån dina behov. Målet är att bana väg för livslång medverkan i någon självhjälpsgrupp samt att göra förändringar i livet som underlättar för ett fortsatt drogfritt liv.

Hur går det till?

Vi ses en kväll i veckan under 11 månader i en eftervårdsgrupp med en av våra alkohol- och drogterapeuter. För dem som inte har möjlighet att ta del av vår eftervård i Hudiksvall erbjuds två inneliggande repetitionsveckor som alternativ.

Samarbetet med våra remittenter är av stor vikt för en lyckad behandling. Vi gör därför besök med våra klienter i respektive hemkommun för att underlätta det samarbetet.

Övergripande så finns våra verksamheter i Hudiksvalls omnejder i fyra hus med olika inriktning, beroende på var i behandlingen du befinner dig. Dessa är Lindalen, Håsta, Linnéagården och Klaragården. Vi skiljer män och kvinnor åt i behandling på alla enheter förutom på abstinensavdelningen.

Ladda ned vårt infoblad om Klaragården och Linnéagården

Undrar du något?

Har du en fråga som du inte
hittar svaret på här?

Eller om du vill ansöka om plats?

I så fall kan du kontakta Lindalen
så svarar vi dig så fort vi kan.

Anders fd missbrukare berättar…

Klicka på någon av rubrikerna nedan så får ni höra och se Anders berätta om sin historia och upplevelse på Lindalen.